Haaveena aurinkopaneelit omakotitaloon? Näin hankit aurinkosähköjärjestelmän kotiisi

Aurinkopaneelien mahdollistama lähituotanto, omavaraisuus ja ympäristöystävällisyys houkuttelevat kuluttajia yhä enemmän oman aurinkosähkön tuottamiseen. Aurinkosähkön suosio on kasvussa ja sen määrä onkin vähintään kaksinkertaistunut joka vuosi vuodesta 2014 alkaen.

Monia saattaa kuitenkin mietityttää, miten aurinkojärjestelmän hankkiminen tapahtuu ihan käytännössä. Siksi kerromme tässä blogissa koko prosessin siitä, miten paneelit päätyvät omakotitalon katolle. Tarkastelussa on kaikki vaiheet kartoituskäynnistä asennukseen ja paneelien käyttöönottoon.

Aurinkosähköjärjestelmän hankkiminen alkaa kartoituskäynnillä

Kun aurinkosähköjärjestelmän hankkiminen kiinnostaa, kannattaa ensimmäisenä varata maksuton kartoituskäynti. Kartoituksessa selvitetään, miten hyvin omakotitalosi sopii aurinkosähkön tuottoon. Katon muoto, lappeiden suunta sekä käytettävissä oleva pinta-ala voivat asettaa rajoituksia, jolloin tämä otetaan huomioon kokonaisuutta suunniteltaessa. Joissakin tapauksissa paneeleja kannattaa asentaa katon koko pinta-alalle, kun taas toisissa vain rajattu alue sopii aurinkosähkön tuottamiseen.

Useimmiten aurinkosähkön tuottamiselle ei ole mitään estettä, jolloin seuraavaksi tehdään arvio sopivasta aurinkosähköjärjestelmästä. Aurinkopaneelien sopiva määrä riippuu paljon siitä, kuinka paljon sähköä kulutetaan ja miten kulutus jakaantuu eri vuodenajoille. Käynnillä tarjotaan myös käytännöllistä tietoa aurinkosähköjärjestelmistä ja annetaan vastauksia tärkeimpiin aurinkosähköön liittyviin kysymyksiin.

Paneelit asennetaan yleensä päivässä

Aurinkopaneelien asennus kestää yleensä vain yhden päivän. Asennus on kaksivaiheinen: aurinkopaneelit asennetaan katolle ja ne liitetään sisätiloihin asennettavaan invertteriin. Paneelit kiinnitetään kattoon kattotyypillesi sopivalla mekanismilla ja suunnataan optimaaliseen kulmaan lappeen suuntaisesti. Näin ne keräävät mahdollisimman paljon auringon säteilyä ja tuottavat sähköä tehokkaasti. Invertteri kytketään talon sähkönjakeluun ja kunnalliseen sähköverkkoon. Se muuntaa paneelien tuottaman sähkön vaihtosähköksi, joka sopii kodin sähkölaitteisiin.

Asennustyö ei häiritse asumista ja sen taitavissa käsissä sen sujuvuus usein jopa yllättää asukkaat. Hyviin tapoihin kuuluu työn jälkien asianmukainen siivous ja se ilman muuta on osa Energiaturvan käytäntöjä. Toisena päivänä sähkömies kytkee paneelit talon sähköpääkeskukseen ja varmistaa, että kaikki toimii niin kuin pitääkin.

Aurinkopaneelien käyttöönotto ei vaadi syvällistä perehtymistä

Kun paneelit on asennettu ja kytketty toimintakuntoon, ne ovat täysin käyttövalmiit. Asennuksen jälkeen Energiaturvan edustaja antaa kattavan käyttöopastuksen sekä paneelien huolto- ja ylläpito-ohjeet. Paneelit ovat hyvin helppokäyttöiset, eikä ylläpito ja huolto vaadi paljoa. Paneelit tarvitsee käytännössä vain putsata silloin tällöin, jotta roskat eivät pinty paneelien pintaan ja heikennä tuottavuutta. Paneelit toimivat luotettavasti ja siksi niiden tehotakuu on jopa 25 vuotta, ja senkin jälkeen tuottavuus maksimikapasiteetista on vähintään 80 %.

Paneelien tuottoa voi seurata helposti verkkopalvelun kautta. Asennuksen jälkeen saat seurantaohjelman, jonka avulla näät järjestelmän tuottaman sähkön reaaliajassa. Lopputuloksena on puhdasta sähköä, joka pienentää hiilijalanjälkeä ja sähkölaskuasi.

Haluatko liittyä edelläkävijöiden joukkoon?

Me Energiaturvalla tunnemme suomalaisten omakotiasukkaisen tarpeet. Siksi haluamme jakaa asiantuntemustamme ja madaltaa kynnystä tutustua aurinkosähköön.

Ota askel kohti omavaraista energiantuotantoa ja varaa maksuton aurinkosähkökartoitus. Käynnillä saat tietää, miten hyvin aurinkosähkö sopii kotiisi ja tarpeisiisi. Kartoituskäynti ei velvoita sinua mihinkään, koska mielestämme kaikilla on oikeus tutustua aurinkosähköön ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. 

Lue myös

Uusi palvelu varmistaa aurinkopaneelien tuoton

Jos sähköverkkoon tulee häiriö tai aurinkosähköjärjestelmässä ilmenee tekninen vika, saattaa paneelien pudonnut tuotto jäädä asukkaalta huomaamatta. Taloturva Valvomo ratkaisee tämän ongelman.

Lue lisää

Menestystarinan uusi luku: Energiaturva on pian Taloturva

Energiaturva ja LVIturva yhdistyvät Taloturvaksi vuoden 2020 aikana.

Lue lisää

Suuri aurinkopaaneliarvonta on jälleen täällä – katso edellisten voittajien reaktio ja osallistu!

Osallistu ja voita aurinkopaneeleja asennettuna 10 000 euron edestä!

Lue lisää

Energiaturvan toimitusjohtaja teki arvontavoittajalle ikimuistoisen jäynän

Katso, kuinka Energiaturvan toimitusjohtaja yllätti arvontavoittajan!

Lue lisää

Kotitalousvähennys pienenee ja sähkön hinta nousee – nyt on paras aika hankkia aurinkopaneelit

Oletko harkinnut aurinkopaneelien asentamista? Nyt on erinomainen aika tehdä haaveista totta.

Lue lisää

Sähkön hinnannousulle ei näy loppua

Sähkön hinta jatkaa nousuaan, vaikka hinnankorotukset koetaan epäreiluiksi. Lue, miten sähkön hinta on kasvanut ja millä tavalla hintojen nousulta voi suojautua.

Lue lisää

Huippusuositun aurinkopaneeliarvonnan voittaja löytyi Jyväskylästä!

Voitto osui tällä kertaa Jyväskylään!

Lue lisää

Paneelit kannattaa hankkia kaamoksen aikana – vielä ehdit hyödyntää tilaisuuden!

Saat tammikuuhun 2019 asti aurinkosähköjärjestelmät Energiaturvalta 10 % alennuksella.

Lue lisää

Uusi aurinkopaneeliarvonta herättää kiinnostusta – vielä on aikaa osallistua

Arvonnassa voi voittaa aurinkopaneeleja asennuksineen jopa 10 000 euron edestä.

Lue lisää

Aurinkopaneelit omakotitaloon vai mökille – kumpi on fiksumpaa?

Vastaus ei ole missään nimessä itsestäänselvä. Siksi perehdymme aiheeseen tässä kirjoituksessa.

Lue lisää

Millainen aurinkosähköratkaisu sopisi kotiisi?

Tilaa aurinkosähkökartoitus