Kotitalousvähennys pienenee ja sähkön hinta nousee – nyt on paras aika hankkia aurinkopaneelit

Oletko harkinnut aurinkopaneelien asentamista? Nyt on erinomainen aika tehdä haaveista totta, koska nykyisen kotitalousvähennyksen hyödyntämällä voit säästää tuhansia euroja energiaremontissasi.

Hallitus on aikeissa leikata kotitalousvähennystä. Tämä on osa suurempaa suunnitelmaa kiristää veroja noin 700 miljoonalla eurolla. Leikkauksen ajankohtaa ei vielä tiedetä varmasti, mutta on mahdollista, että muutos astuu voimaan jo ensi vuoden alussa.

Lisäksi sähkön hinnannousulle ei näy loppua. Sähkön siirtohinnat ovat riistäytyneet käsistä jo vuosia sitten, ja asiantuntijat odottavat niiden nousun jatkuvan tulevaisuudessakin.

Nyt kannattaa siis laittaa hihat heilumaan ja ottaa kaikki irti valtion tarjoamasta rahanipusta sekä välttää jatkuvasti nousevat sähkön siirtohinnat.

Säästöä jopa lähes 5000 euroa

Kotitalousvähennys on kalenterivuosikohtainen, eli se myönnetään sinä vuonna, jona olet maksanut työstä laskun yritykselle. Hankkimalla aurinkosähköjärjestelmän nyt, voit säästää enimmillään jopa 2400 euroa. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, mutta pariskunnat voivat yhdessä saada jopa 4 800 euron vähennyksen.

Kotitalousvähennys pienenee tuntuvasti

Veronmaksajain Keskusliiton mukaan kotitalousvähennystä on hyödyntänyt vuosittain jopa 400 000 ihmistä, mikä tekee säästöistä valtiolle merkittäviä. Vuositasolla kotitalousvähennyksestä leikataan jopa 95 miljoonaa euroa. Viimeisimmän tiedon mukaan kotitalousvähennys työkorvauksesta tippuu 50 prosentista 40 prosenttiin. Käytännössä tämä tarkoittaisi, että enimmäismäärän kotitalousvähennystä hyödyntävä pariskunta säästäisi tulevaisuudessa 300 euroa vähemmän.

Milloin kotitalousvähennystä voi hyödyntää?

Kotitalousvähennys on verosta tehtävä vähennys eli se pienentää maksettavan veron määrää. Kotitalousvähennyksellä voit vähentää osan kuluista, joita on aiheutunut kotona, vapaa-ajan asunnossa tai vanhempien kodissa tehdystä työstä. Vähennettävää työtä on esimerkiksi asunnon kunnossapito- ja perusparannustyö.

Aurinkopaneelimme vähennyskelpoisia

Energiaturva kuuluu ennakkoperintärekisteriin ja palvelumme ovat vähennyskelpoisia. Näin ollen kotitalousvähennys kannattaa ehdottomasti hyödyntää, jos se vain on mahdollista. Haluamme tehdä kotitalousvähennyksen hakemisen mahdollisimman vaivattomaksi asiakkaillemme. Tämän takia tarjoamme apua vähennyksen hakemiseen ja lähetämme asiakkaillemme lomakkeen hakemista varten. Näin ollen asiakkaan tarvitsee enää vain täyttää lomake loppuun ja lähettää se verottajalle.

Sopisivatko aurinkopaneelit katollesi?

Aurinkosähköjärjestelmä on pitkäaikainen ja järkevä sijoitus. Tuottamalla aurinkosähköä suojaat itseäsi alati nousevilta siirtomaksuilta ja pienennät hiilijalanjälkeä.

Tilaa maksuton aurinkosähkökartoitus ja saat lisätietoa aurinkosähkön hyödyistä. Kartoituksen avulla selvität, millainen aurinkopaneelikokonaisuus sopisi juuri sinun kotiisi. Halutessasi saat samalla käynnillä tarjouksen aurinkosähköjärjestelmästä. Kartoitus on täysin maksuton eikä velvoita sinua mihinkään. 

Lue myös

Uusi palvelu varmistaa aurinkopaneelien tuoton

Jos sähköverkkoon tulee häiriö tai aurinkosähköjärjestelmässä ilmenee tekninen vika, saattaa paneelien pudonnut tuotto jäädä asukkaalta huomaamatta. Taloturva Valvomo ratkaisee tämän ongelman.

Lue lisää

Menestystarinan uusi luku: Energiaturva on pian Taloturva

Energiaturva ja LVIturva yhdistyvät Taloturvaksi vuoden 2020 aikana.

Lue lisää

Suuri aurinkopaaneliarvonta on jälleen täällä – katso edellisten voittajien reaktio ja osallistu!

Osallistu ja voita aurinkopaneeleja asennettuna 10 000 euron edestä!

Lue lisää

Energiaturvan toimitusjohtaja teki arvontavoittajalle ikimuistoisen jäynän

Katso, kuinka Energiaturvan toimitusjohtaja yllätti arvontavoittajan!

Lue lisää

Haaveena aurinkopaneelit omakotitaloon? Näin hankit aurinkosähköjärjestelmän kotiisi

Lue, miten aurinkojärjestelmän hankkiminen käytännössä toimii. Tarkastelussa on kaikki vaiheet kartoituskäynnistä asennukseen ja paneelien käyttöönottoon.

Lue lisää

Sähkön hinnannousulle ei näy loppua

Sähkön hinta jatkaa nousuaan, vaikka hinnankorotukset koetaan epäreiluiksi. Lue, miten sähkön hinta on kasvanut ja millä tavalla hintojen nousulta voi suojautua.

Lue lisää

Huippusuositun aurinkopaneeliarvonnan voittaja löytyi Jyväskylästä!

Voitto osui tällä kertaa Jyväskylään!

Lue lisää

Paneelit kannattaa hankkia kaamoksen aikana – vielä ehdit hyödyntää tilaisuuden!

Saat tammikuuhun 2019 asti aurinkosähköjärjestelmät Energiaturvalta 10 % alennuksella.

Lue lisää

Uusi aurinkopaneeliarvonta herättää kiinnostusta – vielä on aikaa osallistua

Arvonnassa voi voittaa aurinkopaneeleja asennuksineen jopa 10 000 euron edestä.

Lue lisää

Aurinkopaneelit omakotitaloon vai mökille – kumpi on fiksumpaa?

Vastaus ei ole missään nimessä itsestäänselvä. Siksi perehdymme aiheeseen tässä kirjoituksessa.

Lue lisää

Millainen aurinkosähköratkaisu sopisi kotiisi?

Tilaa aurinkosähkökartoitus